ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS

Az építészeti tervezés magában foglalja az épületek és építmények megalkotásának, tervezésének és megvalósításának folyamatát. Az építészek célja, hogy esztétikailag vonzó, funkcionális és biztonságos tereket hozzanak létre, amelyek megfelelnek a felhasználók igényeinek és a környezet követelményeinek.

építészeti tervezés

előzetes konzultáció

Az építészeti tervzés első lépése az előzetes konzultáció. Ennek során a megrendelői igények, elképzelések felmérése történik. Illetve a helyszín elemezése és a jogi előírások megvizsgálása és a tervezési program felállítása.

 koncepcióterv

A koncepcióterv a projekt sikerének alapvető pillére, mely biztosítja, hogy az tervezési folyamat minden résztvevője egyértelműen megismerje és kövesse az építészeti elképzeléseket és célokat.

A koncepcióterv során készülnek el a megrendelői igények, elképzelések alapján az első vázlatok, tervek, melyek során kialakul az épület alapvető funkcionális illetve térbeli/vizuális elrendezése.

engedélyezési / bejelentési terv

Az építési engedélyezési / bejelentési terv célja a jogszabályi megfelelés. Avagy biztosítja, hogy a projekt megfelel a helyi építési szabályoknak, előírásoknak és rendeleteknek illetve a műszaki előírásoknak.

Az építési engedélyezési / bejelentési tervdokumentáció kulcsfontosságú a projekt megvalósítása szempontjából, mivel ennek hiányában nem kezdhető meg az építési folyamat.

kiviteli tervek

A kiviteli tervek a tervezési folyamat végső és legfontosabb fázisa, amelyek részletes és pontosan útmutatást biztosítanak a kivitelezési munkálatok folyamán.

A részletes tervek biztosítják a kivitelező számára a pontos és hatékony munkavégzést, minimalizálva a hibák lehetőségét, így elősegítve a magas minőségű épület kivitelezését.